medya ve tarafsızlık

imschrolled
ütopyadır. birçok nedene bağlı olarak doğrudan kısıtlanmış ve imkansızdır. bunun en öne çıkan sebepleri, medya işletmeciliği, gazetecinin patronuna karşı sorumlulukları ve gazetecinin kendi ideolojisidir.

medya işletmeciliği (media business) bildiğimiz şirket mantığından hiçbir farkı olmayıp, medya kuruluşun bağlı olduğu gruba, düzene ve mevcut iktidara karşı sorumlulukları ile haberlerini üretir. yani ürettiği haberler, kendi bünyesine, çıkarlarına ters olamaz. günümüzde de bir çok haberin halkla ilişkiler (pr) çalışması olduğunun altını çizmek gerekir. bu bağlamda, kanalın, medya aracının sahibi de, patrondur ve çalışanlar, gazeteciler ona karşı sorumluluk duyarlar, ters düşmek istemezler; bir tür çalışan sonuçta.

yine, medya çalışanının kendi düşünce seti, inanç yapısı ve kendi yaşamından getirdikleri de tarafsızlık algısını zora sokar. bunun yerine, tarafsızlık yerine; en azından \"taraflar arasında dengeli olmak\" istenir. bu da insafa, vicdana kalmış bir mesele. fox tv belgeseli var mesela, burada nasıl hilelerin hatta küçük düşürmelerin yapıldığı anlatılıyor.

taraf dediğimizde, ekran aydınları ve tarafların temsiliyeti çok önemli. (temsil) savunduğu görüşün birebir kişisini kullanırken, karşıt görüşün temsilini koymak yerine, uçtaki biri yerine, ortada sayılabilecek bir ideoloji yapısına sahip olan kişi ile yapılır. bu da ne kadar sağlıklıdır siz düşünün. bu bile tehlike olarak görülür ve olabildiğince, az süre verilir, konuşması sık sık bölünür. tam anlatmaya başlar, reklam girer. mikrofonu sesi doğru aktarmaz, eko yapar. hiçbir şey yapamazlarsa da, ışığını azaltırlar, makyajını kötü yaparlar gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches