leif abdalhaqq kielan

cayisallama
İsveçte bir imam. Hayat hikayesi oldukça ilginç.

--- (gbkz: spoiler) ---

Asıl ismiyle Leif Ingvar Karlsson, 1941’de İsveç’in Eskilstuna şehrinde doğmuştur ve hâlihazırda burada ikamet etmektedir. Stockholm’de resim ve heykelcilik üzerine eğitim almış, Göteborg Üniversitesi’nde Çince ve teorik felsefe, sanat tarihi, Sanskritçe gibi dersler görmüştür. 1962’den itibaren ilkokul seviyesinde İngilizce, İsveççe ve Almanca öğretmenliği yapmış, İslam dünyasına yaptığı geziler de bu zamanlardan itibaren başlamıştır.

Kielan’ın İslam ile ilk karşılaşması 1963’te, sürpriz olmayan bir yerde, Fas’ta gerçekleşmiştir. Bu yer için ‘sürpriz olmayan’ tabirini kullanmamızın sebebi, Fas’ın, daha önce ihtida öykülerini paylaştığımız pek çok İsveçli’nin de İslam ile tanıştığı yer olmasıdır. Aslında bu durum sadece İsveçlilerle sınırlı da değildir. Bu sebeple Fas veihtida arasındaki ilişkinin ciddi bir şekilde araştırılması gerektiği kanısındayım. Fakat bu erken tarihteki tanışmaya rağmen Kielan’ın İslam’ı kabulü 70’lerin ortasına, bu dine her şeyiyle adapte olması ise 80’lerin başına denk gelmektedir. Bu tarihten sonra ismini Leif Abdalhaqq Kielan olarak değiştirmiştir. Fark edileceği üzere, İslam’ı tam anlamıyla benimsemesi, arama, yakınlaşma, kabul ve içselleştirme olarak özetlenebilecek safhaları içermek üzere uzun bir süreci kapsamaktadır.

--- (gbkz: spoiler) ---

[http://www.malayani.com/kategoriler/hayirhasenat/3022/.html tık tık]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches