tcdd

cayisallama
Türkiye cumhuriyeti devlet demir yolları'nın kısaltılmışı.

Ankara garda iki tane çalışan gişe var yüksek hızlı trenin. Bu iki gişenin önü tren kalkma zamanına bi saat kalınca yığılma oluyor. Sürekli kullandığımdan bu problemle karşılaşıyorum. Bu iki gişede çalışanların biri emekli oldu olacak diğeri ise değişiyor sürekli. Emekli olacak olan da sabit.

Geçen yine kuyruk almış başını gitmiş. Trenin kalkmasına 20 dk falan var, sinirimden bıyıklarımı yiyiyorum. Önümde üç kişi var üçününde aldığı bilet hafta sonuna. Yani daha 4 bilemedin 5 gün var. Benim trene de kaldı 10 dk. Son 5 dk kala zaten ekran gidiyor bi sonraki sefer geliyor. Ayrıca kendime kızıyorum bu bilet alma işlemi sırasında çünkü her yere son dakikada giden adamım. Son dakika dediysem oda keyfe keder değil taksi ile son dakika.

Bi yandan öndekileri ve saati kolluyorum diğer yandan çalışmayan mobil şubesi üzerinden bileti almaya çalışıyorum. Bu arada mobil uygulamaları çalışmıyor onu test etmiş oldum. .neyse sıra bana geldi ve aldım bileti son 10 dakika kala.

Epeyce sinirlenmişim gidip gar müdürünün odasına daldım. Dedim hacı bu nedir ya! değil tabi amacım bağırmak değil sorunu çözmek olduğundan, bak müdür bey dedim iki gişe var, bunların biri hangi tren kalkacaksa o trenin biletlerini satsın diğeri ise sonraki günlerin biletlerini. Yani biri expres gişe olsun.

Yaklaşık 60 yaşlarında bir tonton amca bu müdür bey dediğim. Her yolu denemiş ve doğru yolun bu olduğuna kesinlikle emin olan devlet memuru matığı ile ya biz onu bi ara öyle falan demeye başladı, sen bilirsin benden tavsiye ister yap ister yapma, tren kaçıyor dedim ve uzaklaştım.

Şimdi salak saçma olacak belki ama bu hükümet denen şey bi aralar iibf mezunlarını kaymakamlık sınavı gibi bir sınavla alacak ve okullara, hastanelere ne bileyim devletin kadrolarına direk müdür olarak yerleştirecekti. Bu atanacak kişiler her açıdan donatıldıktan sonra atanacaktı. Kısmen iibf sorununa bir çözümdü bu tamamen devlet memuru, yada yöneticisi olayınada bir çözümdü. Sonra rafa kalkı tabi.

Bu tonton amcanın yerine bi 25 yaşında genci müdür olarak koysalar, o kişiyi sınavla ve liyakatle aldıktan sonra düzgünce yetiştirseler bu işler böyle işler mi? Şu an müdür olan kişi ve kişileri de yardımcı veya danışman olarak verseler yanına mis gibi devlet işleyişi sana. Ayrıca bide sirkülasyonu ekledin mi 5 yada 10 yılda bir sonra dik tüyü.

TCDD ye dönersek gişe aynı gişe, müdür aynı müdür, kuyruk aynı kuyruk en kötüsü ise ben aynı ben ve yine son dakika yetiştim.
abuzeroklava
Devletin en güzel kurumlarından biridir. Hatta en sevdiğim kurumlarından biri. İnsanları birbirine kavuşturuyor. Eskiden tren yolculukları vardı hem hatıralarda olan neyse ki yht ile yeni nesil de aynı duyguları tadabilecek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches