hutbe

cayisallama
diyanet tarafından hocaların eline tutuşturulan cuma ve bayramlarda hocanın camiye okuduğu şey.
çok eksik şeyler var göz ardı edilemez. hocanın okurken karşı tarafa iletme derdinden yazan kişinin düşüncesine kadar.

29 ekim, 30 ağustos vs cumhuriyet bayramları ile ilgili şikayet eden insanlara da uyuz oluyorum.

senede bir cumaya git, fıkıhtan bi haber yaşa sonra vay efendim lulu. bu hutbe denen şey bu ülkeyi,insanını ilgilendiren şey değil midir derdine düş.

diğer taraftan birileri de çıkıp diyor ki vay efendim gerçek islam bu değil.

bilim,ilim,fen,sosyoloji ile ilgilenen insanlar ne zaman inaçları ile ilgili ilimleri, kaideleri bi yana bıraktılar yerlerini bilimsiz, ilimsiz, fensiz insanlar doldurdu. sosyolojiden bi haber insanlara hutbe yazdırırsan (kim yazıyor bilmiyorum bu arada) yada hoca yaparsan şikayete başlarsın. sözüm imamlara değil durumun bu hale gelmesini sağlayan siyasetçilere. [http://www.malayani.com/kategoriler/turkiye/ayasofya-hunkar-kasrinin-spor-ve-sanat-tutkunu-sira-disi-imami-onder-soy/.html yoksa kendini geliştiren] bi ton imam var.

bir kaymakamdan daha etkili imam dediğin kişi. kaymakam alırken aradığın kriterlerin onda birini imam alırken yapmıyorsun.

diğer taraftan 29 ekim neden yok diyen insanları temsil eden siyasiler yıllarca ne mesafedeydi diyanete. ne kadar bilgiliydi bu konularda. neden içlerine kadar girmediler, neden durun bi dakika bende bi tam kaynağından öğreneyim de bende var olayım burada demedi. toplum için en elzem şeylerden biriydi oysa ki ama onlar ne yaptı uzak kaldılar ve el çektiler. malesef bu gün bu hala böyle. ideolojin olsun kabul ama inandığın şeyi ideoloji olarak kullanan insanlara ortamı nasıl bıraktın. ben daha iyi müslümanım moduna geçen ideolojilere neden bıraktın. nasıl kabul ettin bütün buları sayın yaşayan ve ölen siyasetçi insanlar.

daha çok para kazanacağım uğruna bütün genç nesil en karlı iş derdine düştü. bu doğrultuda sürdürdü ve sürdürüyor yaşamını. uçak mühendisi olurken inancı ile ilgili bilmesi gerekenler eksik kaldı. sadece inanç mı eksik kaldı tabi ki hayır amaç para olunca bilim de eksik kaldı. öğrendiğimiz her şey sınav bitinceye kadar oldu ve her açıdan eksik kaldık.

toparlarsam suç aziz sancar da arkadaş, suç ülkede aydın diye geçinen kesimde, suç türkiyede derece yapıp en güzel yerde okuyan pırıl pırıl gençlerde, suç bende suç sende.

biz ne zaman en önemli en hassas şeylerimizi en karlı şeylerle değiştirdik o zaman başladı kızgınlığımız. o zaman başladı hutbeye kızışımız.

maalesef o zaman başladı dinden soğudum ben ya, soğuttular dinden adamı derdimiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches