kedi

cayisallama
Evcil kedi, küçük, genelde tüylü, evcilleştirilmiş, etobur memeli. Genelde ev hayvanı olarak beslenenlere ev kedisi, ya da diğer kedigillerden ve küçük kedilerden ayırmak gerekmiyorsa kısaca kedi denir.
angarali
evcilleştirilmesinin yaklaşık 9 bin yıl önce Yakın Doğu'da başladığı ortaya çıkmış.

uluslararası araştırmacılar, Viking mezarı, Mısır mumyası ve Taş Devri bölgelerindeki 200'den fazla kediden aldıkları DNA örneklerinden yola çıkarak Yakın Doğu ve Mısır'da evcil kedilerin ilk örneklerinin 9 bin yıl önce görüldüğünü tespit etti.
Rıhtım
Size sırnaşıyorsa açtır süt verin, biraz içip ya da içmeden yeniden sırnaşıyorsa katı gıda (peynir, zeytin) ya da sulandırılmış süt verin, hala sırnaşıyorsa sevin.
frenchboy
kedi (felis sylvestris catus), kedigiller (felidae) familyasından avcı, memeli, evcil, etçil bir hayvandır. insanlar, kedilerin arkadaşlığına ve onların haşarat, yılan ve akrep avlayabilme kabiliyetine önem vermektedir. kediler en az 9.500 yıldır insanlarla birlikte yaşamaktadır.
kediler için evde bir kişisel alan oluşturulmalı, aynı zamanda oyun alanına da sahip olmalıdır.
tırmalama için ünitenizde mutlaka bulunmalı. yanına bir arkadaş olsa her zaman daha iyi olur lakin oyuncak ya da aksesuar da tercih edebilirsiniz. bir de kediler hakkında çokca davranış dili bilgilendirmelerini okuyun, bir kedi sahiplenmeden evvel onun dünyasını tanımak gerekiyor.

https://www.wodoti.com/urun-kategori/kedi/kedi-tirmalamalari/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches