her akp'li aile bir suriyeli aileyi evine alsın

cayisallama
akp li biri olmayarak, bu konuyu uzun uzun düşünmüş ve araştırmış biriyim. geçen sene cidden karar verdim. lan olum ev 2+1 sen ise sadece 1 oda kullanıyorsun geri kalan kısım atıl durumda. zaten kirayı ödüyorsun al bi muhacir kardeşini eve sadece kira ve mutfak masrafını karşıla ha varsa çocukları okula yazdır. bu gidişle evlenmeye de niyetin yok zaten. işin sevabı günahı bi tarafa boş o odalar boş. eşya da var ohh mis.

aramaya başladım bi düzgün suriyeli aile. kafamda kriterler bile var o derece. ertesi gün iş yerine bi ölüm haberi geldi. öğretmen eve aldığı suriyeli tarafından öldürülmüş. ben bunu duyar duymaz vazgeçtim. yoksa şimdi bi suriyeli aile ile yaşıyor olacaktım. hepsi mi bu şekilde illaki değildir ancak insan bi defa tırsmaya görsün. ayrıca bazı şeyleri işaret olarak kabul etmişliğim de vardır. `:batıl inanç işte`

işin bir başka boyutu ise, o aileler televizyonda göründüğü gibi değiller aslında. hepsi soğuktan araba egzozu ile ısınmaya çalışan dünya nın ailesi değil. istediğin aile de sende kalacak, şıp diye atlayacak diye düşünmekte beyhude bu arada. beraber kalsanız bile yok benim karıma kızıma baktı olayı çıkabilir, yani aile dostu olacağınız ihtimali de düşük. bunu savaş psikolojisi, kültür, görmüşlükleri ile açıklayabilirim.

Peki suriyeli aile alacağına kyk da kalan yada zor durumda olan bir sürü öğrenci var onları neden almıyorsun diye geçirdin ya kafandan, ha işte o konu ile ilgili çok dilim yandı ondan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches