bilgi işlemcileri anlama rehberi

gercektosunpasa
öncelikle bilgi işlemci diye bir kavram olmadığını anlamaktan geçer.
doğrusu bilgi teknolojileri personeli çalışanı, elemanı, uzmanı, müdürü vs...

bilgi teknolojileri ekibi sandığınız gibi klavye, mouse değiştirmek veya format atıp kurulum yapmaktan ibaret bir oluşum değil, çok kapsamlı ve dallı budaklı bir sistemdir.

bildiğiniz hastaneler gibidir, her dalın ayrı uzmanı vardır.
bir hastanede kbb, iç hastalıkları, beyin, ürolog, dermotoloji gibi ayrı ayrı bilim dalları olduğu gibi bilgi teknolojilerininde departmanları vardır.

örnek vermek gerekirse; bademcikleriniz şişti hastaneye gittiniz, sizinle ürolog ilgilenmez. kbb uzmanı ilgilenir. doğrusu budur.
aynı örnekten devam edersek; bilgisayarınız açılmıyorsa sizinle bilgisayar teknik destek ekibi ilgilenir, database uzmanı değil.
grafiker birinden, sunum beklemeniz düzgün bir beklenti değildir.

bir başka daldan örnek vermek gerekirse;

yabancı diliniz ingilizce, biri size evrak getirip bunu farsça çevir dese? çeviremem dersiniz doğal olarak. ama yabancı diliniz var.
bilgi işlem ön yargısı budur aslında. madem bilgi işlemcisin o zaman her şeyi bilecen.
özetle; madem yabancı dilin var, her dili bileceksin ile aynı mantık.

bilgisayar başında iş yapan adamı bilgisayarın her alanıyla ilgili uzman sanmanız doğru bir düşünce değil.

bizim dengesiz işverenlerin \"bir insan ile çok iş\" beklentisi sayesinde, sql uzmanını aynı zamanda çanak anten takma, cep telefonu tamiri gibi zevzek zevzek işler yaparken görebilirsiniz.
haliyle bu durum aynı iş yerindeki insanları da etkiliyor ve evinde ne kadar bozuk elektronik cihaz var götüm götüm şirkete getirip tamir ettirmeye çalışıyor.

yapmayın güzel kardeşim, etmeyin. insanları çalışma alanlarından soğutmayın, teknolojiyi kullanmayı seviyonuz bari çarkın nasıl döndüğünüde biraz anlayın yahu.
[https://eksisozluk.com/entry/64538340 k:]
gruda
İş tanımları düzgün yapılmadığı için, arzanın nereden ve ne kadar süreyle çözüleceği kestirilmediği için hep bi belirsizdir işleri. Anlayacağımız gibi değil aslında.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches