mustafa islamoğlu

abuzeroklava
Bu İran daisini son zamanlarda gören var mı? İranı senelerce tv'lerde ehli beyt mezhebi diye anlatan bu şarlatan, Sünnet ehline hakaret eden bu din alimi görünümlü alçak... Bir özür diledi mi acaba?
Biz mezhepçi değiliz. İsteyen istediğine inansın. Hesabını Allah'a verecek. Taliplisi olana Hak olan bellidir, berraktır. 1300 yıllık fırkaları bugün düzeltecek değiliz. Ancak tanımak zorundayız. Sorun bizim bunları tanımıyor olmamız. Bizim onları tanımıyor olmamız bazı gerçekleri değiştirmiyor.
En azından İran'ın mezhebini nasıl istila aracı haline getirdiğini anlamak zorundayız. Zira vuruluyoruz. İran Safeviler devrinde yürüttüğü içerden çökertme politikasını fırsatını bulduğu her devirde uygulaya gelmiştir. Tabii ki, yayılma siyaseti sadece kan dökmekle olmuyor. Aynı zamanda buna karşı oluşabilecek tepkileri bloke etmek gerekiyor.
Peki İran adım adım yayılırken Türkiyeyi içeriden bloke etmek için ne yaptı?
1- Ak Parti ve İslami kanadı \"aman mezhepçilik yapmayalım, İran da Müslüman\" filan gibi laflarla frenledi. Bu blokajda Türkiyedeki İran muhibbi İslamic taifeyi ve tarih bilinci sıfır olan modernist İslamcıları sonuna kadar kullandı. Kısa süre önceye kadar Saadet Partisi bile İran savunuculuğu yaptı. Maalesef Türkiye'deki İslamcıların bariz vasfı itikat esaslarından habersiz oluşlarıdır.
2- CHP ve sol kanat Aleviliği kullanılarak bloke edildi. Hala ediliyor. Chp'li vekil Eren Erdem'in \"Türkiye ile İran savaşsa ben İran tarafında olurum.\" demesi boşuna değildi. Kendi kitlesine verdiği bir mesajdı. Ki aynı kitlenin on sene önceye kadar \"Türkiye İran olmayacak.\" diye sokaklarda yürüdüğünü düşünürseniz İran derin devletinin başarısına şapka çıkartırsınız.
3- MHP milliyetçi söylemle bloke edildi. Devlet Bahçelinin yedi sekiz sene önce birden bire \"Yavuz da bizim Şah İsmail de bizim.\" demesi işaret fişeğiydi. MHP'li aydınlar kadrosuna \"Efendim, bir gün gelecek güney Azerbaycandaki Türkler İran'a karşı ayaklanacak, aman biz olaya mezhepçi bakmayalım. İran'ın yarısı Türk.\" dediler. Mhp'yi böyle pasifize ettiler. Bence bu da bir İran propagandasıydı. Çünkü İran'ın başındaki kanlı Hamaney de Türk fakat bu hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bugün Türkiye'nin tarih bölümleri bile böyle şuursuz ama kendine milliyetçi diyen akademisyenlerle dolu.
Doğrusu İran böylesine hızlı bir şekilde yayılırken, Türkiye'de hem devletin hem sivil toplumun tepkisizliği bütün bu psikolojik operasyonların neticesidir. Bilinçli bilinçsiz, gönüllü gönülsüz İran \"dai\" leri efendileri için iyi iş çıkardılar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches