ekmek fırını

ccc
ekmeğin yapıldığı,üretildiği satıldığı yer.

ekmek yok arkadaş. Kıtlık mı çıkacak niye ekmeğe yükleniyonuz. Kar yağınca daha mı çok acıkıyonuz. Ekmek stoklamak nedir. Şu fırıncıları da anlamıyom. Ekmek bittiyse üret arkadaşım. Elektrik mi kesik doğalgaz mı kesik. Adam oturuyo fırında gelene ekmek bitti dio. Yapacağın iş una su katmak la. bazı esnaflara para falan lazım değil hobi olsun diye ticaret yapıyolar. Maksat yer belli olsun.
melankomik
'dırın dırın andırın iki dükkan bir fırın' kahraman maraş'ın andırın ilçesi için söylenen bir söz. çok doğru. güney doğu bölgesinde bu fırınlardan çokça var. hem de sadece ekmek yapmıyorlar. istediğiniz her şeyi gönderebiliyorsunuz. bu gözler fırına gelen pasta, börek, dolma, sarma, fasülye gördü ya... ! daha ne olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches