kapadokya

cayisallama
iç anadolunun turizm merkezlerinden bir yer.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 2016 yılında 250 bin turist sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti.
sallabasialmaasi
ana başlık olarak ikiye ayrılır; yurt içi ve yurt dışı. geçenlerde stolk'ta gördüğüm (sanırım reklam) bir video da 18 günde 20 ülke gezmekten bahsediyordu. hem dil bilme zorunluluğu da yokmuş. rehberlerle geziliyormuş, ingiltere'de kuruvasan yeniyormuş falanmış filanmış. güzelmiş.
https://www.eyewitnessturkey.com/
piri fani

Pers dilinde 'Güzel Atlar Ülkesi' anlamına gelen Kapadokya, hem doğası hem de kayalara oyulan evleri ve kiliseleri ile tarihle bütünleşen bir bölge. Öyle ki tarihte Persler'den Romalılar'a kadar birçok medeniyete de ev sahipliği yaptı. Peri bacalarındaki insan yerleşimlerinin yazılı tarihi ise Hititler'e kadar uzanıyor. Binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüzde dahi gördüğümüz Kapadokya, İpek Yolu'nun önemli kavşaklarından da biriydi. Bu nedenle hem ticari hem sosyal hem de kültürel açıdan köprüler kuran bir merkez olageldi hep. Kapadokya 1985'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yerini aldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches