baba ile kızın beraber yolculuk yapamaması

gewende
bugün gerçekleşen hadise.
cumhuriyetin haberine göre kocaeli de hzılı trene binmek isteyen baba ve 9 yaşındaki kızı islami kurallara uygun olmadığı gerekçesi ile yan yana koltuklarda oturmasına izin verilmedi.

(http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/662271/Kiziyla_yolculuk_yapmak_isteyen_babaya__islama_aykiri__denilerek_bilet_verilmedi.html)
abuzeroklava
sonra gel de şu sözcüye cumhuriyet gibi haber şeylerine kızma. Sırf bir fikir oluşsun diye bi ara okuyayım bunları dedim sonra sinirlerimde bi oynama ortaya çıktı bıraktım. Radikal kısmen fikir üretiyordu ama oda kapandı.

Şimdi bu baba ve kız olayı islami usullere aykırı falan değildir. Azcık islamdan haberi olsaydı haberi hazırlayan vatandaşın başlığı bu şekilde atmazdı.

Girin bir otobüs,tren,uçak ne ise bir bilet alın. yada alacağınız zaman yapın. sonra sisteme tekrar girin aldığınız o biletin yanına karşı cinsten bir kişi için bilet almaya çalışın alamazsınız. Neden alamazsınız;
daha önce otobüs hatlarında ortaya çıkan taciz, yeltenme ve buna benzer bir sürü porblemden dolayı.
En başta iki kişilik alsaydınız farklı cinsiyet olarak alabilirsiniz.

Burada bir mağduriyet söz konusu elbette. Şöyle adam kocaelinde ki görevliye, bu karşı cins benim kızım ve ben bu yolculuğu onunla yapmak istiyorum demiş. Muhtemelen orada bildiğimiz devlet memurlarından bir dinazor vardı ve bu işlemi nasıl yapacağını bilmiyordu. Dolayısı ile ortaya böyle bir şey çıktı.

Cumhuriyet ve benzeri gazeteler ki bu cumhuriyet zıttı gazeteler için de geçerlidir, bu tarz haberleri köpürtüp köpürtüp insanların önüne sunuyorlar. Maaleseef bizim insanımız da buna tepki göstermiyor.

sonra vay efendim biz ne ara bu kadar kutuplaştık. Sağolsun siyasetçiler, medyacılar bunun için ellerinden geleni yapıyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches