drone

cayisallama
Drone’un kelime anlamına baktığımızda İngilizcede erkek arı anlamına gelmektedir. Ama günümüzde insansız hava aracı niteliği taşımaktadır. İlk olarak askeri amaçlarda kullanılan bir teknoloji ürünüydü ama artık bir çok insanın oyuncağı haline geldi. Drone’lar Wi-Fi ile uzaktan kontrol ediliyor ama ileri teknoloji ürünü olan Drone’ların şarjı maalesef kısa sürede tükeniyor. Ama Drone aşkı bu sorunu da çözdürdü, kablosuz enerji…

Özellikle sanal gerçeklik gözlüğü ile kullanıldığında daha da anlamlanan Drone’lar sadece bir oyuncak olarak kullanılmıyor. Hava fotoğrafçılığı topluluklarında da sık kullanılan bu ürün. Ülkemizde de düğün, gezi videolarında ve tanıtım filmlerinde de sık kullanılıyor.
imschrolled
çok çeşitli amaçlar için kullanılabilecek uçan makine/yarı robot. bir kısmı kullanım iznine tabidir. su altı çekim yapmanıza imkan tanıyan türleri de mevcut.

sinematografi açısından bakarsak, ilk akla gelen çok genel plan (extreme long shot) için belki de en uygun araçtır. bunun yanında, keyifli bir görsel çözüm olan tracking için de kullanılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches