mahalle bekçisi

cayisallama
eski dönemlerde şehirlerde olan, sonraları kaldırılan güvenlik görevlisi üstü, polis altı bir meslek. Şu günlerde kaymakamlıklara alım yapılacak bu meslekle ilgili. Yeniden mahallelerde bekçi görmemiz yakındır.

umarım bekçi murtaza gibi olmazlar.
malayani
yeniden gelen görevdir.
Geceleri İstanbul'un mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi, dün ilk görevine çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahallelerde güvenliğin sağlanması için 8 Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700'ünü seçti. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi.

Rıhtım
Bu gece göreve başlayacaklar.
Yaşımız gereği sadece Kemal Sunal'ın bekçiler kralı filminden tanıyoruz. Anlatılar da önceden bekçilerin mahalleye hakim ve saygın oldukları.
Özellikle İstanbul'da iş çığırından çıktı. Sokaklar serseri, hırsız, arsız dolu.
İnşallah başarılı ve hayırlı olur.
cayisallama
Göreve yeni başlayan “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” maaşı

Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda göreve yeni başlayacak olanların farklı eğitim seviyelerinde maaşlarının ne kadar olacağı konusunda bilgi vermesi bakımından, memurunyeri.com olarak 2017 yılı ikinci yarısında geçerli olan belirlemelere göre hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Mezuniyet Seviyesi D/K Aylık Net Maaş* Tayın Bedeli Aylık Toplam Ücret
Lise ve dengi okul 11/1 2.889 TL 214 TL 3.103 TL
Önlisans (2 yıllık yükseköğrenim) 9/2 2.895 TL 214 TL 3.109 TL
Lisans (4 yıllık yükseköğrenim) 8/1 2.939 TL 214 TL 3.153 TL
*Maaş hesabında; aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personel esas alınmış ve fazla çalışma ücreti dahil edilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches