tarihi fotoğraflar

0 /
axit
İstanbul sokaklarında seyyar dondurmacı ve kardeşine dondurma yediren bir ufaklık :)...1900 başları.
piri fani
Ankara #Kızılay
(Sağdaki bina, yerine gökdelen yapılan Uybadin Köşkü. Boş alan Güvenpark. Arabaların bulunduğu yol Milli Müdafaa Caddesi)
1928
gercektosunpasa
1958 Yılında İstanbul. Seçebildiğim semtler, Haseki, Fındıkzade, Aksaray, Unkapanı Laleli, Samatya, Sultanahmet, Cankurtaran ve Kadıköy.
piri fani
İstanbul Boğazı'nı Yürüyerek Geçen, Atilla Hülagü 1963.

Leonardo Da Vinci'nin su üzerinde yürümemizi sağlayacak bir ayakkabı tasarımından etkilenerek, ayakkabılarını yapar. Beylerbeyi Astsubay Okulu'nun önünde deniz ayakkabılarını deneyen Atilla Hülagü iki yıl sonunda bu ayakkabıyla su üzerinde yürüyebileceğine emin olur. 1963 yılı yazında İstanbullu insanlar su üstünde yürüyerek karşı kıyıya doğru ilerleyen birini görürler. Balta Limanı'ndan başlayan bu yürüyüş Anadolu Hisarı'na doğru ilerler.

Tam 56 dakika yürüdükten sonra karşı kıyıya varan Atilla Hülagü, İstanbul Boğazı'nı yürüyerek geçen ilk ve son kişi olur.

En büyük hayali ise Süveyş Kanalı'nı yürüyerek geçmek olan Atilla Hülagü'nün ömrü maalesef bu hayalini gerçekleştirmeye yetmemiştir.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches