memur sözlük iş ortağı

0 /
smmmsozluk
Öz olarak; yazarların kollektif bir şekilde oluşturduğu emek ve gelirin paylaşılması.

Nedir bu iş ortağı projesi

* sözlüğe yazar olan herkesi kapsayan bu ortaklık, sözlükte açılan başlıktan silinen entry'e kadar bütün yazarların emeklerine göre (puanlarına) adilce karar ve görüşlerine göre şekillenecektir.

*Sözlüğe yeni yazar alımı, memur sözlük yönetiminin onayı ile değil memur sözlük yazarlarının isteği ve daveti ile olacaktır. (Puanınız ölçüsünde yazar davet edebilirsiniz.)

*memur-sozluk.com adresi olarak sağ tarafta ve entry üstünde ve altında gördüğünüz reklamlar (google adsense reklamları) ve diğer gelirlerden hiçbir gidere ortak olmadan emekleri (Puanları) ölçüsünde gelir elde edebileceklerdir.

*Sözlükten silinmesi gereken bir yazarın, bir başlığın (memur sözlük kurallarını ihlal edenlerin dışında bulunan hallerde) uçurulması yine sözlük yazarlarının salt çoğunluğuna göre yapılacaktır. Memur sözlük yönetimi bizzat karar almayacaktır.

Sözlükten nasıl gelir elde edeceğiz

*Google reklamları ve sayımızın ve içeriğimizin artması olasılığında alınacak özel reklamlar ve diğer reklamlardan elde edilecek gelirlerdir.
*2017 yılından başlamak üzere elde edilen gelirler her ay bir başlık altında toplanıp belirlenecek. İlk başlık şubat 2017 başlarında görülebilecektir.

Sözlüğün gelirini nasıl arttırabilriz

*Sözlüğün bir gelir elde etmesi gerekir ki bunu yazalar ile paylaşabilelim. Bu geliri arttırmak öncelikle sözlük yönetiminin sonra yazarların elinde.

Sözlük yönetiminin görevleri;

--Google tarafından ciddiye alınan bir web sitesi yapmak. İlk tasarımımızda bu hayli kötüydü. Bu sorunu çözdük ilerleyen günlerde eksik kalan bir kaç kısım da tamamlanınca google iyiden iyiye bizi ciddiye alacak.

--Etiket sisteminin yapılması. Sözlükteki başlıklar ve entrylerin etiket verilerek daha fazla kişiye ulaşılmasının sağlanması. Bu özelliği de sözlük olarak yerine getirdik.

-- Sözlük sosyal medya hesaplarının aktif bir şekilde çalışması ve sosyal medyaya link verilerek insanların sözlüğü ziyaret etmelerini sağlamak.
Hali hazırda bu görev etkin bir şekilde yapılmamakta. İlerki süreçte talibi olursa hesapları sözlük yazarlarının onayı ile bir veya bir kaç kişiye teslim edebiliriz.


Sözlük yazarlarının görevleri;

--Kendilerini bunaltmadan, eğlenerek, severek, sözlüğü evet benim gibi görerek entry girmesi ve tutabildiğimiz ölçüde güncel tutmamız için yardımcı olması gerekir.

-- Önceki tasarımda girilen entrylerin linklerinin güncel hale gelmesi için o başlıkların canlandırılmasına yardımcı olması gerekir.

-- Bazen hiç bir şey yapmak istemez insan. Sözlüğe bile girmek istemez. Bu durumlarda sözlüğe girip soğumaktansa bir ara vermelidir. Ara verse bile gün içerisinde en az bir defa giriş yapıp en kötü bir entry girmesi konusunda yardımcı olması gerekir.

-- yakın arkadaşlarını sözlüğe davet etmesi ve davet ettiği kişinin puanının %10 unu alarak hem yazar kazandırmış olup hemde kendi puanına katkı sağlamış olacaktır. Ne kadar çok yazar olursa sözlük o kadar çok gelir elde edecek dolayısı ile yazar da o kadar çok gelir elde edecek.
Not: başka sözlükte yazan bir arkadaşınızı lütfen davet etmeyin. O sözlükte mutluysa ve bişeler katıyorsa orası ona orada kalsın.

--Sözlükte beğendiği yazıları, fotoğrafları sosyal medyada payaşarak yardımcı olabilirler.

-- Yazdığı entrylere etiket vererek sözlüğe yardımcı olabilirler.

* google tarayıcılarına Alexa Traffic Rank uygulamasını ekleyebilir ve memur-sozluk.com adresinin alexsa da ki konumunu arttırabilir. Bu konuda yardımcı olmak için lütfen şu adresten kurunuz. Alexa Traffic rank https://chrome.google.com/webstore/detail/alexa-traffic-rank/cknebhggccemgcnbidipinkifmmegdel


Nasıl olacak bu gelir paylaşımı

*Sözlüğükten elde edilen gelirlernin taksimi şu şekilde olacaktır.

Örneğin;aylık gelir= X,00 TL
Sözlükteki yazarların bu ay ki puanlarının toplamı= Y,00 TL

Öncelikle hesabımıza yatan tutarın %20 si kesilecek ve sözlük giderlerine harcanacaktır.
Kesilen bu tutarın %10 si her ay sözlükten sorumlu teknik yazara @bigcoder'a teslim edilecektir. %40 lik kısmı sözlük yazarlarının belirleyeceği sosyal sorumluluk projelerine yönlendirilecektir. Bu aylık veya yıllık olabilir.
Geri kalan %50 @cayisallama'ya sözlük giderleri için verilecektir.
Kesilen bu tutarların denetimi sözlük yöneticisi ve moderatörler tarafından yapılacaktır. Sözlük yöneticilerine en altta künye kısmından ulaşabilirsiniz.

Geri kalan tutar üzerinden puanlara göre dağıtımı yapılacaktır. sözlüğün gelirinin belli bir seviyeye ulaşıncaya kadar bu paylaşım puan tablosunda bulunan ilk 10 yazar baz alınarak yapılacaktır.

Gelir Paylaşım Formülü;


Aylık gelir= X,00 TL
Sözlükteki yazarların bu ay ki puanlarının toplamı= Y mim
İçinde gulunduğumuz ay ki bir puan değeri: Z TL
İlgili sözlük yazarına gönderilmesi gereken tutar: q

x-(x/5)/y=z TL*sözlük yazarı puanı= qTL

Sözlük yazarı @kuntakinte üzerinden örnek;

Aylık gelirimiz=x= 100,00 TL
Yazarların toplam puanı= y= 89.140 mim puan
z=8,97

@kuntakinte puanı: 5029*z

100-(100/5)/89140=8,97=z

@kuntakinte puanı: 5029*8,97=4,51TL

--Kazanılan tutar 20,00TL'yi geçmeyene kadar yazara gönderilmeyecektir.
--Yazar bu gelir paylaşımına ortak olmak istemezse bu tutar sözlük bünyesinde --bırakılacaktır.
--Yazarların onayı ile ileriki dönemlerde sözlük görevlilerine, moderatör, yönetici,gammaz, sosyal medya sorumluları, gibi görevlerde olanların puanlarına *2 şeklinde bir kural eklenebilir. Bu kuralın eklenebilmesi için en azından sözlüğün belli bir tutar kazanması gerekir.

Sözlüğün gelirini arttırmak için görev almak istiyorum

Böyle bir talebiniz varsa, olursa ileriki dönemlerde, sözlüğe en az iki moderatör, bir gammaz, bir twitter sorumlusu, bir facebook ve google + sorumlusu alımı yapılacak. Bu konuyu sözlük yazarlarının oyları ile ilgili kişilere verebiliriz.

Bu görevler verildiğinde künye kısmına eklenecektir.




Not: Önümüzdeki günlerde buraya uzun uzun yazdığımız şeyler fiiliyata geçecek ve daha anlaşılır hale gelecektir.

smmmsozluk
Sevgili sözlük yazarları;

Haziran 2017 ye kadar işlemleri manuel olarak yapıyorduk. Sonra düşündük manuel olarak değil de direk sisteme ve profile bağlayalım dedik. Şu an da profilinizde gördüğünüz tutarlar gerçek tutarlardır. tutar bölümü daha da geliştirilecektir.

Bundan sonraki aylarda sadece, şeffaflık için memur sözlüğün kazancının ekran görüntüsünü paylaşacağız. Diğer işlemlerin hepsi arka planda yapılacak ve siz yazarlar bunu profilinizden görebileceksiniz.

Temmuz 2017 den Kasım 2017 ye kadar her ay yansıtmamız gereken tutarlar çalışma nedeniyle kasım ayında topluca yansıtılmıştır. Her ay düzenli olarak yansıtılacaktır.

Ödeme eşiği 25 TL dir. Ayarlar kısmından bilgilerinizi, iban numaranızı güncelleyebilirsiniz.



Büyüklüsü;
https://i.hizliresim.com/d7v5QD.jpg



smmmsozluk
şimdiye kadar admatic firmasından elde ettiğimiz gelir 52,93 bu ay tarafımıza ödenmiştir. Yazarların profillerine yansıtılmıştır.
üye sayımız ve entry sayımız ile doğru orantıda gelirimiz az ancak bir gün çok daha fazla tutarlar bölüşürüz umarım.



büyüklüsü
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches