yıldırım bayezid

abuzeroklava
Bayezid bir senede Sinop'tan Eflâk'a geçip, bir yılda yıldırım gibi yedi kere yetiştiği için Emir Sultan Bursa'da 'Bayezid im, sen Yıldırım oldun” demiş ve adı Yıldırım Bayezid Han olmuştur.

Ava ve avcılığa son derece meraklı olduğu bilinen hünkâr aynı zamanda iyi bir pehlivandır.
Tarihçiler silah kullanmaktaki maharetini ve ata binmekteki ustalığını anlata anlata bitiremez.
Kaynaklarda şiir yazdığı söylenen ilk padişahtır ve şiirlerinde Yıldırım mahlasını kullanmıştır.
Bir özelliği de İstanbul'u ilk kuşatan Osmanlı padişahı olmasıdır. Hatta bir değil birkaç defa kuşatmıştır.
Bayezid'in gümüşten büyük bir havuzu varmış ve gusül abdestini bu havuzda alırmış. Ulucami'nin ortasında çağlayan havuz onun su sevgisinin iyi bir kanıtıdır.
Timur'a esir düşen Bayezid'in yüzüğünün kaşındaki zehiri içerek intihar ettiği söylense de, aslında o kahrından ölmüştür.
gewende
yıldırımlığı sonucu, sonu gelen padişah olmuştur. timur anadolu ya girdiğinde yıldırımın tezcanlı olduğunu ve hemen savaş alanına gelerek saldırıya geçeceğini biliyordu o nedenle taktiğini ona göre kurgulayıp kendisini alt etmiştir.

edit: yav arkadaş ben mi kaybettim savaşı yıldırım kaybetti bana ne eksi veriyorsun töbe töbe.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches