toplamları aynı çarpımları en büyük olan sayılar

imschrolled
basit bir matematik kuramında aralarındaki farkın en az olduğu hatta "birbirinden farklı" ibaresi yoksa aynı olan 2 doğal sayının çarpımının verdiği maksimum değeri ifade eder. burada kuramdan ayrılıyoruz.

şuraya geliyoruz: toplumsal paylaşımlar ve dengesizlikler üzerine düşündüğümüzde, "eşitlik" ve "yakın değerlere" sahip olma toplumu daha değerli kılar. cidden de bu böyledir. bir milyoner ile bir evsiz arasındaki fark ne kadar rahatsız edici ise, iki orta direk arasındaki uyum ve uzun süreli huzurda bir o kadar akılcıdır. istenen toplum düzeninde aslında olması gereken diyebiliriz. bunu ihtiyacımız olan her alana yayabiliriz.

amaç tabi ki, farklılıkları azaltmak değil "dengesizlikler" konusunda bir çıkış yolu bulma çabası. ilham verici bir kuram olduğunu düşünüyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches