ebu simbel tapınağı

piri fani
Güney Mısır'da bulunan bu tapınak dağın içi oyularak MÖ. 1263-1243 yılları arasında 20 yılda yapılmıştır. Kapıda bulunan 4 heykel de tapınağı yapan II. Ramses'i tasvir etmekte. Ramses, bu yapıyı eşi Nefertari ve kendi anısına yaptırmıştır. Ayrıca Hititlerle girmiş olduğu Kadeş Savaşı'nı kazandıktan sonra( kendisi öyle zannediyor :) ), bu savaşta elde ettiği zaferi onurlandırmak istemiştir.
İngilizlerden bağımsızlığını 1956 yılında elde eden Mısır, 1960'lı yılların ortalarında Asvan Barajı'nı yapmaya başladı. Bu barajın yapımı sırasında daha önceden Nasser Gölü'nün hemen kıyısında bulunan Ramses ve Nefertari Tapınakları'nın su altında kalma tehlikesi doğdu. Bunun üzerine bu iki tapınak sekiz yıllık bir çalışma sonucunda göl kıyısından tepeye taşındı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches