gasp edilmek

cayisallama
bir kişinin bir başka kişi tarafından cebren parasının, eşyasının alınması, çalınması.

Türkiye'nin neden başkent olduğunu anlamadığım şehri Ankara'da daha önceden başıma gelen az daha dün ve bu gün de yaşayacağım olay.

Koskoca başkentte sokaklar dilenci dolu. Merak ediyorsanız bunlar Suriyeli mi hayır değil hepsi en az benim kadar Türkçe konuşuyorlar. Kelimeler biraz salak saçma çıkıyor ama bildiğin türkçe konuşuyorlar.

Özetlemek gerekirse; dün eli ayağı tutan biri yanıma yanaşıp karnım aç bana para ver dedi. Bu kadar basit ve istekli bunu söylerken. Bende olan o para onun da hakkı çünkü. Kabullenmiş adam onu.
İlk başlarda yine karşılaşıyordum bu tarz şeylerle ancak uğraşmamak için 1 tl den vazgeçiyordum. Zaman 1 tl den kıymetliydi.

Şimdilerde düşüncem değişti. Biz bu adamları bu hale getirdik. Düşünsenize adam sendeki paranın ortağı kendi mantığında. Hiç bir emeği yokken, kendine bir emeği yokken bu şekilde düşünüyor.

Dün yürürken ki hızlı yürürüm, adam lap diye önüme dikildi, hem önümü kesiyor hemde para istiyor. Hayır dedim direk. Senin hiç allahın yok mu dedi, karnım aç bana para ver dedi, hayır çekil önümden dedim. Sonra gitti. Başka birine sarmaya.
Bu tarz adamların sokağa çıkma saati de belli bu arada. Akşam iş çıkışı 17:30 da başlıyorlar mesaiye 20:00 civarlarına kadar.

Bu gün aynı kişi tekrar önüme çıktı. Yine aynı şekilde. Bana para ver dedi. Yanımda iş yerinden bir ablam var. Ben ki küfür bile etmeyen adamım. Çektim çocuğu sağa, vermeyeceğim dedim. Yine aynı sömürüyü yaptı. Hayır dedim. Kolumdan tuttu, çektim elini kolumdan.
İyiden iyiye göze almıştım. Gözüme de kestirmiştim çocuğu. Uzun zamandır hatta liseden sonra kavga etmemiş biri olarak ağzını burnunu sokak ortasında kıracaktım. Sadece biraz daha ısrarını bekledim. Yapmadı, ısrar etmedi ben kolunu tutup atınca.

Muhtemelen yarın da aynı şekilde çıkacak karşıma. Sabrım ne kadar müsade eder bilemiyorum. göreceğiz bakalım.

Türkiye de kürt sorunu var, alevi sorunu var, ne bileyim suryeli sorunu var var da var. Medya olsun siyasiler olsun hep bişeler konuşuyor. Çözüm olarak bişeler sunuyorlar. Ancak yıllardır hiç bir şey çözülmüyor.

Bu çözümsüzlük taa en baştan başlıyor. Yukarıda verdiğim örnekten bu gaspçılardan sadece biri. Buna benzer bi ton kişi ile muhatap oluyorsunuz günlük. Siyasiler çözüm bulmuyorlar dedim evet bulmuyorlar, ankara büyükşehir belediyesi bu kadar basit bir olayı bile çözemezken ülkede diğer sorunlar mı çözülecek hiç sanmıyorum.

Siyasetten ziyade halkız biz . Halkın sorunları var asıl problemler bunlar, geçim derdi ama aklımız fikrimiz popülarite de. Evet mi hayır mı? şu maç ne oldu? survivor dan kim elendi.

Sınıf bilincini ne zaman kazanırız bilmiyorum. Ülkece en büyük sıkıntımız sınıf bilincinden kaynaklı benim gözümde.

Bu tarz dilencilerin çözümü ise belediyenin bi kaç günlük denetimine bakıyor. Ama onlar da evet veya hayır derdinde yada diğer popüler şeylerin derdinde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches