psd

imschrolled
(ks: photoshop document) photoshop proje dosyasını tanımlayan bir uzantı. birçok işlevi vardır. en önemli özelliği, tekrar tekrar düzenleme konusunda kolaylık sağlamasıdır. bir jpeg yada png ile hataları düzeltme (revize/temizleme) tekrar tekrar iş çıkartırken, psd'nin olması çok büyük zaman kazandırır. bunun nedeni katman (layer) özelliğini korumasıdır. örneğin tek bir ağacın olduğu arkası dağlarla ve gökyüzü ile çevrili doğa fotoğrafında, jpeg dosyasında, hepsi tek bir görseldedir. fakat, psd'nin amacı gereği, ağaç, dağlar, gökyüzü ve hatta diğer detaylar ayrı katmanlarda yer alır, bu da tekrar tekrar düzenlemeye imkan tanır. yine, format/uzantı değişikliğinde de esneklik sağlar.

psd dosyası, sadece print için değil, video yapımı konusunda da büyük kolaylıklar sağlar. katmanları hızlıca aktarma özelliği zaman kazandırır. her bir png'yi teker teker transfer etmek gerekirken, psd ile ekrana yerleşmiş (eşlenmiş) bir biçimde transfer imkanı sağlar.




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches