çocuklara verilen cezalar

bobiler
hani eskiler derler ya çocuğun kafasına vurmayın aptal olur diye. Çocuğunuz veya bir çocuğa ceza verirken onu bildiğimiz anlamda cezalandırmayın, ıslah başka bir şeydir.

Yapacağınız şeyler çocuğun hayatına çok ciddi bir biçimde etki edebilir. Bu onları yaralayabilir. Bu onları eksik bırakabilir. Bu onları öz güveni olmayan insan yapabilir.
Ceza verirken iyice düşünmek lazım gelir.

Şöyle bir hikaye var;

6 Yaşındaki çocuk oyun oynarken koltuğu yırtar ve : Annesi çocuğa çok kızar, akşam babası eve geldiğinde çocuğa sinirlenir, döver ve ceza olarak ellerini bağlayıp sabaha kadar odada hapseder.
Sabah olduğunda çocuğun ellerinin morardığını görürler ve hemen hastahaneye götürürler ama malesef çocuk kangren olmuştur.
Ameliyatla çocuğun iki elini de keserler, çocuk taburcu olur.
Aradan iki gün geçer babası çok pişman olmuş durumda eve gelir ve oğlunu görünce üzülür.
Çocuk babasına seslenir ; Baba bugün hiç yaramazlık yapmadım hadi ver artık ellerimi, ne olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches