ifade özgürlüğü

gewende
ifade özgürlüğü denen kavram insan hakları evrensel beyannamesinde de geçen nerdeyse tüm ülkelerce kabul edilen türkiye tarafından da şu şekilde anayasaya kabul edilmiştir:

'Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.'

yani diyor ki sen kimseyi şiddet ve hakaret içermediği sürece düşüncelerinden dolayı suçlayamazsın senin istemediğin karşıt olduğun fikirleri bile savunuyor olsa bile. ha ama dersen ki ben yargılarım ve bunu da sadece o günkü siyasi konjoktürde ele alıp düşünmeden jakobenizm şeklinde empoze edilen fikirlere göre yaparım o zaman kişinin hakkını engellemek suçunu işlersin. tabii sosyal devlet hukuku bunu der ve devlet aklı da bunu gerektirir. 'ama yine de hödö hödö hödö' demek kişinin tamamen kendi fikr-i beyanatı olup bir şey diyemeyiz.

ve unutmadan ifade özgürlüğü sadece iktidar yanlıları için geçerli olan bir durum değildir ki bir yandan cem küçük gibi birileri medya tetikçiliği yaptığı halde normal karşılanıp muhalefet eden kişi ise hain ilan edilsin.

ah gençler ah daha çok çoook yol katetmek lazım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches