elon musk

cayisallama
Elon Musk Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit ve girişimcidir. SpaceX'in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal'ın kurucu ortaklarındandır. SpaceX'te CEO ve baş tasarımcı; Tesla Motors'da başkan, CEO ve ürün mimarı olarak görev yapmaktadır.
angarali
kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı. Bu oyunu ise o zamanın parasıyla 500 dolara satarak ilk parasını kazandı.
axit
Uzay aracı ve roket üreticisi Space X'in kurucusu ve Tesla otomotiv şirketinin sahibi Elon Musk şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postada verimliliği arttırmak için tavsiyelerde bulundu.

1.Çok sık düzenlenen toplantılardan kaçının.
Büyük şirketlerde çok sık düzenlenen toplantılar zaman içinde mutlaka daha kötüye gider. Eğer katılımcılara bir değer sağlamadığını düşünüyorsanız büyük toplantılardan kaçının ya da toplantı süresini çok kısa tutun.
Çok acil bir durum olmadığı sürece sık sık toplantıya gitmenize gerek yok.

2.Bir toplantıda işiniz bittiyse çıkın.
Eğer artık değer katmadığınızı düşünüyorsanız toplantıdan çıkın ya da tele konferansı bırakın. Gitmek kabalık değil birinin kalmasını ve zamanlarını boşa harcamasına neden olmak kabalıktır.

3. Kısaltmalar kullanmayın.
Tesla CEO'su kısaltmaları sevmez.
Kısaltmalar ya da objeler, yazılım ve işletimler için saçmasapan sözcükler kullanmayın. Genel olarak açıklama gerektirecek herhangi bir şey iletişimi engeller. Tesla'da çalışabilmek için insanların bir terimler sözlüğü ezberlemelerini istemiyoruz.

4.Emir komuta zinciri dahilinde iletişim kurmayı bırakın.
İşin yapılması için iletişimin mümkün olan en kısa yoldan ilerlemesi gerekir, 'emir komuta zinciri'nin takip edilmesiyle değil. 'Emir komuta zinciri' dahilindeki iletişimi uygulamaya kalkan herhangi bir müdür kendisini başka yerde çalışırken bulur.

5.Sağduyuyu kullanın.
Genel olarak kılavuzunuz olarak sağduyuyu seçin. Eğer belirli bir durumda şirket kuralına uymak Dilbert karikatürü gibi saçma görünüyorsa o zaman o kural değişmeli.
Rıhtım
Tesla yönetim kurulu başkanı ve CEO'luğu görevlerini birlikte yürütüyordu. Amerikan sermaye piyasalarını denetleyen kuruluş (SEC) Musk'a 40 milyon USD ceza ve yönetim kurulu başkanlığından azil kararı verdi. Musk karara uyacağını belirtti.

Bu karar Musk'ın sıkıntılı zamanlar geçiren Tesla'nın hisselerini hisse başı 420 Dolar'a satın alacağım diye tweet atmasının karşılığı olarak alındı.

Görüldüğü üzere ABD'de tüketici yasanın tam koruması altında. Hukuk sisteminin karşısında Tesla'nın kurucusu bile ağır bedel ödüyor.

Biz de borsa manipülasyona oldukça açık. Bunu dile getiren köşe yazarları tehdit ediliyor.
https://timesofindia.indiatimes.com/business/india-business/a-tweet-to-cost-elon-musk-40-million-tesla-chairmans-post-and-more/articleshow/66023968.cms
https://www.yenisafak.com/teknoloji/elon-musk-40-milyon-dolar-tazminat-odeyecek-3398921

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches