serbest meslek makbuzu

cayisallama
Tanımı: Serbest meslek sahibinin, mesleki faaliyetlerine ilişkin ve her türlü tahsilatları için düzenlediği belgeye serbest meslek makbuzu denir.

Serbest meslek erbabı, mesleki faaliyetlerine iliskin her türlü tahsilatları için iki nüsha serbest meslek makbuzu düzenlemek, bir nüshasını müsteriye vermek, müsteriler de bu makbuzu istemek ve almak zorundadırlar.

Düzeni: Serbest meslek makbuzu en az 2 nüsha düzenlenmek zorundadır, aslı müşteride diğer nüsha ise işletmede kalır.

Şekli:

Serbest meslek makbuzunda:

1) Makbuzu verenin soyadı, adı veya ünvanı, adresi, vergi dairesi ve hesapnumarası,
2) Müsterini soyadı, adı veya ünvanı ve adresi
3) Alınan paranı miktarı
4) Paranın alındıgı tarih Yazılır ve serbest meslek erbabı tarafından imzalanır.

Serbest meslek makbuzu vermek mecburiyeti, gerçek usulde vergilendirilenserbest meslek erbabı içindir. Götürü usulde tabi olanların, birinci ve ikinci sınıf tüccarlarla, defter tutmak zorunda olan serbest meslek erbabı ve çiftçilere yaptıkları is karsılıgında aldıkları bedeller gider pusulasına baglanır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches