9 nisan 2017 mısır'da kiliseye bombalı saldırı

cayisallama
mısır'ın tanta şehrinde bulunan st george kilisesine düzenlenen bombalı saldırı sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti.

saldırının faili olarak son dönemlerde, özellikle sina'da aktif olan ışid'den şüpheleniliyor.

ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. mısır'da yaşayan kipti'lere yönelik buna benzer saldırılar daha önce de yaşanmıştı.

edit: ölü sayısı 21 olmuştur.
50'nin üzerinde de yaralı var.

- ölü sayısı 27 yükseldi.

haber
bobiler
kınıyorum.
camiye yapılan, sinagoga yapılan neyse aynıdır benim gözümde.
Allah belasını versin bu işidçilerin.

Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde Kıpti Hristiyanlara ait iki kilisenin bombalanması, 43 kişinin ölümü 119 kişinin de yaralandığı olaylar sonrası ülkede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
(bkz: mısır'da ohal ilan edilmesi)
abuzeroklava
Darbe oldu bitti, İslamcılar iktidardan düşürüldü diye Mısır'ı rahat bırakacaklarını mı sanıyorduk? Hayır. Bütün İslam ülkelerini Suriye gibi yapmak istiyorlar. Onlar havadan bomba atsın. Aşağıda insanlar maşa örgütler ve devletlerce katledilsin. Katledilsin ki, Nil'den Fırat'a büyük İsrail'e yer açılsın! 1400 senedir Müslüman memleketi olan Mısır'da Hristiyan Kıptiler bugüne kadar inançlarına uyarak yaşayıp gelmişler. Dünyada en eski dini kurumlardan biri Kıpti kilisesi... Ve şimdi dökülen bu kanlardan Müslümanlar yani bir anlamda da İslam dini sorumlu tutulacak öyle mi? Acaba bu % 5 Hristiyan nüfus istenseydi 1400 yıl boyunca ortadan kaldırılamaz mıydı? diye sormayacak kimse... Halbuki Mekke ve Medine dışında hiçbir İslam şehri yoktur ki, orada kiliseler havralar bulunmasın. İslam bir arada farklılıklara dokunmadan yaşamayı öngören bir din. Mısır bunun en güzel örneği olan bir ülke. Suriye de öyleydi. Ama yetmiyor. Bütün herşeyi alt üst ederek sömürgeciliği başka boyuta taşımak, büyük İsrail'i kurmak istiyorlar. El Sisi daha dün Amerika'da etek öptü diye ülkesi huzur mutluluk bulacaktı. Döner dönmez kanlı armağanı geldi. O da üstüne düşeni yapacak ve kendi halkını daha büyük bir zulümle yönetecek. Sonra ona da birgün isyan edilecek, daha da daha da kanlı olacak... Artık sürekli izlediğimiz bir film gibi her şey.
Sömürgeciler her defasında yeni yöntemler buluyor... İslam ülkelerinin içinde binlerce yıldır sorun olmadan bir arada yaşamış farklı kesimleri birbirine düşman ediyor. Kan döküyor, terör ihraç ediyor... Sonra sizde terör var, deyip bir daha bir daha vuruyor... Bu kısır döngü daha ne kadar devam edecek? Korku ile bekliyoruz. Her gün bir İslam ülkesi kan gölüne çevriliyor. Allah bunlara fırsat vermesin. Bizi de içimizdeki beyinsizler yüzünden helak etmesin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches