fuck

codeboss
kelimenin açılımı "Fornication Under Control of the King" dir.
ingiltere Kralı 8. Henry zamanında(1509-1547) meydana gelen savaşlar ve veba salgınından dolayı nüfus yarı yarıya düşmüş, erkek nüfusu tükenme noktasına gelmiştir. Kral, ülkesinin geleceği için şu tedbiri almıştır: Hapishanelerde bulunan mahkumlar(İskoç ve İrlandalılar'ın çoğunlukta olduğu) başta fahişelerle olmak üzere zina edecekler ve bu yolla nüfus arttıralacaktır. Bu tedbir üzerine İngiltere nüfusu kısa süre zarfında ikiye katlanmıştır." şeklinde bir efsane vardır.

F.U.C.K. ile İlgili Diğer Yaygın Efsanaler.
File Under Carnal Knowledge
Fornication Under Christian King
Fornication Under the Command of the King
False Use of Carnal Knowledge
Felonious Use of Carnal Knowledge
Felonious Unlawful Carnal Knowledge
Found Under Carnal Knowledge
Found Unlawful Carnal Knowledge
Forced Unlawful Carnal Knowledge

kelimenin diğer dillerde yazılışıları ;
Almanca : Ficken
Felemenkçe(Hollanda) : Fokken
Norveççe : Fukka
İsveççe : Fokka
İngiltere'ye olan mesafe uzaklaştıkça kelimenin benzerliği azalıyor, örneğin:
Fransızca : Foutre
İtalyanca : Fottere

Bu dillerin hemen hepsine kaynaklık eden Latince'de ise karşılığı: FACERE (okunuş fakere)
Fuck kelimesinin Latince'den geldiği belli. İngilizce, kelime hazinesi geniş bir dildir. Bir milyondan fazla kelime ihtiva eder. Pek çok kelimenin ise argo karşılığı mevcuttur. İnsanlık tarihi kadar eski olan bir eylemin, cinsel birleşmeyi tarif eden bir fiilin 16. yy'a kadar böyle bir dilde argo karşılığının olmadığını düşünmek gülünçtür. Yukarıdaki diller, başta Latince olmak üzere, İngilizce'yi kaynak almamış, bilakis ona kaynak olmuştur. Bu kelimenin diğer formlarının da bin küsür yıldır konuşulmayan Latince'den geldiği -başka pek çok kelime ile beraber- yukarıdaki örneklerle de aşikardır. Türkler için İngilizler'e o. çocuğu diyebilmek için de bu bahaneye sanırım ihtiyaç yoktur. Çünkü bizde de bu "tamlama" zaten gerçek değilse küfürdür. Bizler bizi sinirlendirene bunu söyleriz, karşımızdakinin soyuna sopuna bakmadan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches