1915 sözde ermeni soykırımı

cayisallama
bu konu ile ilgili kazım karabekir paşa şöyle demiş;

Alaca köyünde cenazeler insanın aklını oynatacak bir haldeydi. Bütün çocuklar süngülenmiş, yaşlılar ve çocuklar samanlıklara doldurulup yakılmış, gençler baltalarla parçalanmıştı.

Çivilere asılı ciğer ve kalp görünüyordu. Bütün bu acıklı görünüşler Erzurum'a atılmaya ve ordaki zavallılara yardıma beni mahkum etmiştir.

10 mart 1918
kazım karabekir
1. kolordu komutanı
abuzeroklava
Rûmî 1326 ve 1328 senesi Osmanlı Devlet Salnamelerine göre: 1910 senesinde Fatsa Kaymakamlığına Rum Yorğaki Efendi, 1912 senesinde Çarşamba Kaymakamlığına Ermeni Anastaş Efendi, Samsun/Canik Sancağı'nın en üst mülkî amirliği olan mutasarrıflık görevine ise Ermeni Ohannes Ferid Bey atanmış. Benzeri örneklere Osmanlı tarihinde bolca rastlamaktayız.
1915 senesi Ermeni soykırımı(!) iddiasıyla itham edilen Osmanlı Devleti bir-kaç yıl sonra soykırıma tâbi tutacağı(!) kişilere mülkî amirlik gibi önemli bir makamı niçin teslim etmiş acaba? 100 yıl öncesinin Avrupa'sında böyle bir uygulamaya rastlayabilir miyiz?
Aksine Batı günümüzde bile İslamafobiyi köpürttükçe köpürtüyor. Asıl sistematik soykırım Müslümanlara ve İslam Coğrafyasına karşı son sürat ve akla hayale gelmeyen yöntemlerle gerçekleştiriliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches