guzmania

cayisallama
guzmania, ananas bitkisinin de içinde bulunduğu bromeliaceae ailesinin en tanınmış
üyesidir. daha çok uzun ömürlü ve gösterişli çiçeği için yetiştirilir.
ortak özellikleri gövdesiz, herdem yeşil ve genelde epifitik (başka bir bitki ve ağaçlar üzerinde yaşamak) olmalarıdır. tropikal bölgelerde yetişen bir bitkidir.

yaprakları yeşil şerit halinde olup rozet dizilişlidir. çiçekleri sarı, kırmızı, turuncu, mor ve beyaz olup bir rozetten tek bir çiçek çıkar. çiçekleri 6-7 ay bitki üzerinde kalır.

bitki ışık alan bir yerde olmalı ve toprağı devamlı nemli tutulmalıdır. yaprak arası boğumunda zaman zaman su bulundurulmalıdır.

yazın nem sağlamak amacıyla yapraklarına su sıkılmalıdır.

çiçekleri zamanla kurur ve yaprakların alt kısmından yeni bir sürgün çıkarır. bu yavru sürgün boylanınca diğer bitkiden farklı bir saksıya alınmalıdır. bu şekilde ayırma ile üretimi kolaylıkla yapılabilir.

saksı değişimi üretim amacıyla yapılır.

çiçekçilerde 40 tl civarıda satılır.

nisan aylarında satışa çıkan çiçek gerçekten çok güzeldir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches