5 haziran 2017 katar krizi

malayani
mısır, suudi arabistan ve bahreyn'in katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesi durumudur.

Açıklamada, "Doha'nın açık ve gizli gerçekleştirdiği ciddi ihlaller, terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütlerinin propagandasını yapması, Katif ilindeki İran bağlantılı terör eylemlerini desteklemesi, aşırıları barındırması, Yemen'deki Husi militanları desteklemesi sonrasında Suudi Arabistan'ın bu kararları almak durumunda kaldığı" belirtildi.
devamını okumak için tıklayınız...
cayisallama
türkiyenin durumu bu olayda şöyle;

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar ile ilişkileri kesme ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldıkları öğrenilmiştir. Bu gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Rıhtım
Ürdün de katar'a mesafe aldı. Olayın temelinde Katar'da yer alan müslüman kardeşler ve hamas liderlerinin özgür hareket etmesi var. Bu örgütler mısır, suudi arabistan, ürdün ve diğerlerine göre terör örgütü. Katar ise kısmen koruyor bu örgütleri. Bu bölgede böyle bir karar alırken bize hiç danışmadan yapmışlar. ( hemen bize mi soracaklardi demeyin. O ülkelerle planlanan karşılıklı çıkar çok yüksek) konuyla ilgili bugün akif beni hürriyet de yazdı. Fehmi Koru da kendi bloğunda sırasıyla bakın derim.
http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarlar/akif-beki/katar-bahane-de-hedef-erdogan-mi-40482073
http://fehmikoru.com/akif-beki-iddiali-bir-yazi-yazmis-katara-ambargo-hamasla-mk-ile-sinirli-diyor-acaba/
abuzeroklava
Katar'a çullanan fino köpekleri efendileri namına havlıyor... Katar, kendi parasını Yahudi efendilerin onayını almadan kullanmaktan vazgeçsin... diyorlar. Türkiye işin merkezinde. Zira Katar Türkiye'de sürekli yatırım yapıyor. Suudlar, ABD'ye 300 milyar dolarlık silah antlaşmasından başka sözler de vermiş anlaşılan.
bobiler
TSK'nın Katar'da ne işi var? Kara paralarını Türkiye'de aklayıp "istikrar teranenize" su taşıdıkları için mi bu gebeliğiniz.
ccc
Şu Katar mevzusuna başka bir pencereden bakalım:
150 yıl önce Türk askerini (atalarımızı) Yemen çöllerinde yitirince :
Yemen bizim neyimize
Şivan düştü evimize
Bak yavrular yetim kaldı
Güvenmeyin beyinize. Ağıtını söyler olduk. "Bey"den kasıt kimdi? Devlet olabilir mi!?...
Anadolu yörükleri Kara Çadır'dan ,
Yemen yolu çukurdandır
Karavanam bakırdandır
Zenginimiz bedel verir
Askerimiz fakir bizim. Ağıtıyla Türkleri yuğa davet edegeldi. Aynı bedel devam etmiyor mu?
67 yıl önce 5000 Türk askerini, "Kışlalar doldu bugün" türküsünde,
Geceler yarim oldu
Ağlamak karım oldu
Her dertten yıkılmazdım
Sebebim zalim oldu. Ağıtıyla Kore'ye uğurladık. Yüzlerce şehit, yetim, dul verdik NATO için. Ağıttaki "zalim"kim dersiniz? Devlet olabilir mi!?..
Hiç düşündük mü? Kıbrıs için neden ağıt yakmadık? Neden yuğ daveti çığırmadık? Çünkü Kıbrıs Türk yurduydu.
Yemen, Kore için çektiklerimizi unuttuk da, Karabağ'daki Türk kıyılırken, Laçin, Kelbecer Ermeni toprağı olurken, Kırım Türkleri Moskof tarafından kırılırken, vatansız bırakılırken, Kerkük'de, Musul'da, Telafer'de, Altunköprü'de, Tuzhurmatu'da, Tazehurmatu'da, Bayır'da, Bucak'da Türkmen "Kavim kardaş nerdesen? " diye haykırırken "Güçlü Ordumuz" olduğunu unuttuk mu? Doğu Türkistan kan ağlıyor, bir ünite kan mı verdik? Batı Trakya Yörükleri'ne "Selanik Türküsü"nden gayri ne söyledik?
Katar'a Türk askeri gönderelim! Öyle mi? Yeni ağıtlar, yeni yuğlar öyle mi? Türk elleri ağlarken Arab'a şenlik öyle mi? Sakın birilerinin milyar dolarcıkları için Türk gençlerinin selasını okuyacak olmayalım!?...

OMÜ Doç. Dr.Yüksel Öner

Hocama çok teşekkür ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches