bilek egzersiz cihazı yapan akademisyen

malayani
İnsan kendisinin doktorudur'un en güzel örneği.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Korkmaz, halı saha maçında bileği kırıldıktan sonra tedavi sürecinde yaşadıklarından esinlenerek, fizik tedavide kullanılabilecek “bilek egzersiz” cihazı tasarladı.

açıklaması şöyle,
Bu çalışma ile egzersiz yapacak hastaların hayatını kolaylaştıracağımı düşündüm. Fizik tedavi kliniğinde bir saatlik seansın 45 dakikası bileği ısıtmakla geçiyor ve fizik tedavi uzmanı bilek egzersiz hareketlerini eliyle yaptırıyor. Yani ısıtmaya verilen süre fizik tedaviye ayrılan süreden çok fazla. Tasarladığımız bileklikteki elektrotlar sayesinde bilek daha çabuk ısınıyor ve egzersizleri yapmak daha kolay oluyor.”

Bilekliğe yerleştirilen motor ve ana kart ile bileğin istenilen süreyle ve açıyla döndürüldüğünü anlatan Korkmaz, ”Cihaz, ithal edilen emsallerine göre bileği ısıtabildiği gibi hafıza özelliğine de sahip. Hastaların bileğini kaç derece ve ne kadar süreyle döndüreceğini kaydediyor. Bu bilgiler ön yüzünde bulunan ekrandan görülebiliyor.
devamını okumak için tıklayınız...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches