günah keçisi

imschrolled
son dönemin moda ifadesi. yarışma programlarından tutun da, siyasi alanda ya da başarı beklenirken olumsuz bir sonuç durumunda faturanın kesildiği kişidir.

kimi zaman gerçekten rasyonel bir zararı olsa da, kimi zaman da esas suçluyu ya da daha büyük bir çıkarı gizlemek adına kullanılan bir göz boyama yöntemidir. bütün ihale o kişinin/kurumun üstüne yıkılır ve kimse arka planı düşünmek için çaba harcamaz.
Alangoya
Bu deyimin kökeni aslında Yahudilere dayanır. Eski Ahit'deki Kefaret Günü ayinlerinde iki keçi seçilir Yahudi kavminin aklınıza gelebilecek her türlü günahları bir erkek keçiye yüklenirdi. Keçi, Azazel adlı kötü ruhu yatıştırmak için Yahudi kavmini günahlarından arındırmak üzere Kudüs dışında bir uçurumdan aşağya atılırdı. Bazı kaynaklarda keçinin başı boş bir şekilde çöle bırakıldığı söylenir. Diğer keçi ise kurban olarak kesilirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches