kendinden 10 yaş küçük biriyle evlenmek

cayisallama
bu kişi babamdır.

caaanım babam zamanın şartlarından, sıkıntılardan, yokluktan sonra bi türlü evlenememiş.
Bu gün bile kendi yaşıtlarımızın hepsinin evlendiğini düşünürsek bundan 30 sene öncesi belli bir yaşa geldiğinde evlenicek kız yaşı direk on yaş aşağıya düşüyor.
Yaş değil de huzur önemli. Huzurları daim olsun.
elfirâşetüzzerka
Erkekler için normal karşılanırken, aynı şeyi kadın yapsa anormal görülür. Şarkıcı türkücü kitlesinden bahsetmiyorum, normal vatandaş kastettiğim. Adam 70 yaşına da gelse 15 yaşında genç kızla evlenmesini normal karşılarken kendinden 5-10 yaş büyük bir kadınla evlenilmesini anormal karşılayan insanlarla yaşıyoruz biz. Burası Türkiye!
Hz. Hatice annemiz de peygamberimizden 15 yaş büyüktü, 25 yaşında bir delikanlı iken 40 yaşında bir kadın ile evlendi. Kimse de yaş farkını sorun etmedi. Biraz da kültürle alakalı bir durum bu. Ataerkil toplumumuzda Kadının küçük olmasını daha makbul görüyorlar, söz geçirebilmek için.
Bana kalırsa herkes yaşıtıyla evlensin. Erkek ile kadının aynı yaşta olmasında hikmet var ki, cennette de hepimiz aynı yaşta olacağız(bu benim şahsi fikrim :)😊)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches