imece usulü yapılan okul

malayani
Bursa'nın İnegöl ilçesinin kırsal yerleşim yerlerinden olan 210 haneli Dipsizgöl Mahallesi sakinleri, 8 yıl önce “imece usulü” ile yaptırdıkları okullarının ihtiyaçlarını yine el birliğiyle gideriyor.

Nüfusu 800 olan Dipsizgöl'de 1954'te yapılan mevcut okul binasının yetersiz kalmasının ardından mahalle sakinleri, 2009'da yeni okul talebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.


Bursa Valiliği tarafından 25 Temmuz 2009'da imzalanan protokolün ardından Dipsizgöllüler, 8 derslikli yapılması düşünülen okul için kendi aralarında para topladıktan sonra inşaata başladı.

Mahalle sakinlerinden 350 kişinin, 125 traktör desteğiyle gönüllü olarak çalıştığı inşaatın temeli 24 Ekim 2009'da atıldı ve kabası 20 günde tamamlandı. Dipsizgöl İlk ve Ortaokulu, 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açtı.

Mahalle sakinleri “imece usulü” ile yaptırdıkları okullarına ilk günden beri desteklerini sürdürmeye devam ediyor.devamını okumak için tıklayınız...


Alangoya
her yerde böyle bilinçli insanlar olsa keşke.
zamanında görev yaptığım okulda okulun tabelası düşmüştü. vida aldım matkap buldum getirdim muhtar ve köyün adamlarına 4 vidayı taktıramadım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches