türkiye'nin 2017 ilk çeyrekte 5 büyümesi

malayani

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre bu yılın ilk üç ayında Türkiye ekonomisi yüzde 5.00 büyüdü. Sanayi sektörü yüzde 5,3 büyürken, inşaat sektöründeki büyüme oranı yüzde 3,7 seviyesinde oldu. Geçen yılın aynı döneminde büyüme oranı yüzde 4.5 iken 2016 genelinde büyüme yüzde 2.9 olarak gerçekleşmişti. Kritik büyüme verisi öncesi 3.5320 seviyesinde işlem gören dolar fiyatları, veri açıklandıktan sonra 3.5250 seviyesine kadar geriledi.
devamını okumak için tıklayınız...
cayisallama
evet bir büyüme var ancak sadece ekonomide değil sorunlarımız da da aynı oranda bir büyüme var.
Mesela haziran ayında verilecek maaşlar zamlı olacak devlet memurları için ancak aynı dönemde o devlet memurunun giderleri de aynı oranda artacak.
heyecana gerek yok yani.
Rıhtım
Kgf ile piyasaya 250 milyar tl para salındı. Yani bu kredilerin tamamına devlet kefil oldu. Kgf şimdiye kadar tarihinde 16 milyar kredi kullandırdı. Yani 6 ayda tarihinin 15 katı kadar daha yük altına girdi. Buna ilaveten yavuz s.s. köprüsü, osmangazi ve avrasya projelerinden geçiş garantisinin 1/3 ü kadar araç geçiyor kalanını hazine ödüyor. Turkiye ekonomisinin son 15 yılda en kuvvetli ekonomik dayanağı devlet borçlarının düşük olmasıydı. Sözün özü ülke hepimizin, ama Bu büyüme hormonludur. Elde kalanı da götürebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches