güneş sistemi

angarali
Güneş 4,6 milyar yıl önce oluştuğunda, gezegenlerin en yaşlısı da şekillenmeye başladı.
Yeni bir araştırmaya göre Jüpiter, Güneş Sistemi'nin sadece en büyük gezegeni değil, aynı zamanda en eskisi. California'daki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuarı'ndan ve Almanya'daki Munster Üniversitesi'nden araştırmacılar, Jüpiter'in çekirdeğinin, Dünya'nın 20 katına denk geldiğini ve 4.6 milyar yıl önce Güneş'in şekillendirmesinden sadece 1 milyon yıl sonra oluştuğunu tespit etti.
yakbenivatankurtulsun
güneş kendi ekseni etrafında 70.000 km/saat hızla dönmektedir ve güneş sistemi samanyolu galaksisi içerisinde 720.000 km/saat hızla dönmektedir. yani güneş sistemi 24 saatte 17.280.000 km yol katetmektedir. bu sistem içerisinde dünya güneşin etrafında 108.000 km/saat hızla döner. diğer gezegen ve uydularıyla beraber güneşin etrafında bir girdap gibi ilerler.
bu vidyoda güneş sisteminin uzaydaki hareketine dair.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches