abdülhamit damollam

abuzeroklava
"Alimin ölümü alemin ölümü gibidir." Hadis-i Şerif

Doğu Türkistan'ın Büyük Din Alimi ve Maarifçi Çin Hapisinde işkenceye dayanamayıp şehit oldu

Doğu Türkistan Kaşgar Alimlerinden Abdülhamit DAMOLLAM geçen aylarda bütün aile fertleri ve akrabaları ile birlikte Çinliler tarafından tutuklanmıştı. Abdülhamit damollam hayatını türkistanlıların ilim be irfan ile aydınlatılması için sarf etmiş, toplumumuzun dış dünya ile olan irtibatını güçlendirmek ve seviyesini arttırmak için Yabancı Dil okulları açmış ve çok kez okulları kapatılmıştı. Uzun süredir ev hapsinde olan, imamet, tedris , nikah ve her türlü faaliyetten men edilmiş tecrit hayatına mahkum bir hayatı sürdüren Büyük Alimimiz geçen aylarda çoluk çocuk bütün akrabaları ile birlikte tutuklanıp hapse alınmıştı.
Özgür Asya Radyosunun araştırmaları ve elden edilen bilgilere göre hapsinde işkencelere dayanamayıp hayatınınkaybetmiştir. Allah şehadetini kabul eylesin. Ya rab bu mübarek ayda mustazaf ve mazlum musulmanların dualarını kabul eyle, zalimleri kahreyle ve bizlere bir çıkış yolu göster.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches