günahkar

piri fani
Günaha bulaşmış kimse.

Kötü olan günahtır. Horlanacak kınanacak odur. Günahkar günah kirinin altında ezilmiş bir zavallıdır.
elfirâşetüzzerka
Allah (cc) günah fiilini, kulların kendisinden af istemeleri için yaratmıştır.
Günah işlemek şüphesiz insanlığımızın gereğidir. Tamamen günahsız olmak meleklere mahsus bir durum. Bir de ismet sıfatına sahip oldukları için peygamberlere... Kulun işlediği günahlardan sonra, kendisini âlemlerin Rabbine affettirmesinin en güzel yolu ise tevbedir. Tabi o günahı alışkanlık haline getirmeden tevbe-i Nasuh (kesin tövbe) yapmak kaydıyla.
“Kudret ve iradesiyle yaşadığım Allah'a yemin ederim ki, eğer günah işlemeseniz Allah sizi yok eder, günah işleyen bir millet halk eder ki, Allah'tan günahlarının affını istesinler. Allah da onları affeder. (Böylece Allah'ın affedici oluşu meydana çıkar)” (Müslim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches