bir konuyu nasıl ele alacağını bilmek

imschrolled
bakış açısı. duyguları ve imgeleri yönlendirmek adına kullanılan ortak bir dil. tabi her üreten için kendine has olan aynı zamanda.

yazarların, sanatçıların, senaristlerin, yönetmenlerin, bestecilerin karışımlarında ya da üretim dediğimiz işlerinde sonucu belirleyen en önemli unsurlardan biri. ilham, üslup, içerik, bilgi birikimi, estetik kaygı, psikolojik derinlik ve organizasyonun belirlendiği yer, zaman ve belki de küçücük bir detay. ya da sandalyedeki, perdedeki bir motif üzerinden onlarca duyguyu izah etmek.

kimi zaman samimiyet, kimi zaman dumanların arasından konuşmak. bir film için de olmazsa olmaz. kurguyu, akışı belirleyen. yıllar içerisinde gelişir tabi. özellikle bir kısa film için daha ayrı bir öneme sahip olan. kısa sürede vurucu olmak, etkileyici olmak. iyi ele alınmış, iyi analiz edilmiş bir konu görüntülerle en iyi şekilde aktarılır. boyalarını eline almış ressamın da ilk yaptığıdır. önce ölçülerini alır kalemiyle. kaba çizgilerini çeker. fotoğrafçı da neyi nerede bulacağını, neyin neresine bakacağını bilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches