sarı ırk

yakbenivatankurtulsun
savaşçı, barbar ve medeniyeti olmayan ırktır. moğollar bunlardan biridir.

kimilerine göre, türkler de bu ırka dahildir. ancak mustafa kemal türklerin sarı ırka değil de beyaz ırka dahil olduğunu savunmuştur. bunun için çeşitli araştırmalar yaptırmıştır ve türk tarih kurumunu kurdurtmuştur.(sebeplerinden biridir.) şöyle de bir sözü vardır:
"büyük devletler kurmuş atalarımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. bunu anlamak ve tetkik etmek, türkiye'ye ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

bu konu da türk milliyetçisi nihal atsız da şöyle demiştir:
"senin ataların çorak topraklarda, sert iklimlerde ve kalabalık milletlerin arasında yaşadığı için, mükemmel asker olmuş ve ömrü tabiatla ve milletlerle savaşarak geçmiştir. buna rağmen fırsat bulduğu zaman, yüksek medeniyetler kurabilmiştir. fakat askerlikte kazandığı yüksekliği, henüz medeniyet sahasında göstermeye vakti olmamıştır." ona göre türklerin sarı ırktan olması muhtemeldir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches