medeniyetler çöküşü

yakbenivatankurtulsun
böyle bir şeyin varolma ihtimali var kanaatimce. hem de birkaç defa. insanlık belli bir medeniyet seviyesine sosyal, ekonomik, bilimsel ve teknik olarak ulaştıktan sonra bir şekilde bunları yok etmiş olabilir. şöyle ki binlerce yıllık insanlık tarihine bakınca gelişim son 100-150 yılda atağa geçmiş, 2000'li yıllardan sonra sıçrama yapmış ve artarak devam ediyor. yani 100 sene de yapılabilecek şeyler binlerce yıllık geçmişi olan insan tarafından denenmemiş olamaz.
şimdi görüyoruz ki bu gelişim hayatı kolaylaştırsa da aynı zamanda dünya genelinde bir kaosa da zemin hazırlıyor. ülkelerin menfaat yarışları savaşlara sebep oluyor. bu ilerde genele yayılıp teknolojik gelişme sebebiyle daha fazla insanın bir anda yok oluşuna sebep olacak. bu da son dönem gelişmiş medeniyetin sonu olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches