mülteciler sorun mu sorunsalı

yakbenivatankurtulsun
türkiye için sorundur. benim gözümde sorunlar şu şekilde;
- kaçak işçilik artmıştır. bu şekilde ülke vatandaşları yerine işveren mültecileri çalıştırmakta, aynı zamanda vergi kaçırmaktadır.
-mültecilerin hırsızlık, adam yaralama ve öldürme suçlarına karışmalarıyla toplum düzeni bazı bölgelerde bozuldu.
-şehirlerde dilenciliği meslek edinmiş mülteciler vatandaşları rahatsız etmekte.

türkiye'nin mültecilere harcadığı para 2 milyar tl'yi aşmış vaziyette. ve giderek de artmakta. bu da maddi külfet ve bütçe de bazı eksikliklere sebep oluyor. ama bu aşılabilecek bir sorun. türkiye'nin kendine güvenip, bm'nin ve diğer devletlerin yardımını kabul etmemesi de gereksiz bir tavırdı. mülteci kamplarından onları ülke içerine göndermeleri de tam bir saçmalık bm ile ortaklaşa bir tampon bölge oluşturma gayretine girilip, o koridorda kampları kurmalıydılar ve mültecileri ülke içine sokmamaları gerekiyordu. ne olduğu belirsiz insanlar ülkenin dört bir yanına dağıldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches