mustafa kemal atatürk ü türkiye nin kurucusu olarak görmeyen insan

yakbenivatankurtulsun
neye dayanarak bunu söylediğini merak ettiğim insan.

evet yaptığı icraatları sevmeye bilirsiniz. bende birçok icraatini doğru bulmuyorum. lakin bir olayın şekillenmesinde lider çok önemlidir. yoksa çok başlılık olur. malum o sıralar vatan toprağı dört bir yandan işgal halindeydi. istanbul dış mihraklar ve iç mihraklar tarafından etki altındaydı. sultan vahidüddin'in de bu baskı altında yapabileceği bir şey yoktu zaten. kimisi manda, kimisi de başka bir ülkenin sömürgesi altında yaşamakta bir beis görmüyordu. bildiğiniz üzere bu baskı neticesinde mustafa kemal'i samsun'a gönderdi. önderlik etti ve oradan milli mücadele teşkilatlandı. eğer bu teşkilanma olup dağıtılan osmanlı ordusu yerine milislerden oluşmuş yeni düzenli ordu kurulmasaydı, o savaşlardan başarılı bir şekilde çıkabilir miydik? bugün bu kadar toprak parçası elde kalır mıydı? kendi kendimizin yönettiği bir ülke var olur muydu?
evet mustafa kemal yemin ile bağlı olduğu osmanlı devleti'ne ihanet etmiştir. hanedana karşı hatalı davranmıştır. dinin aleyhine faaliyetler içine girmiştir. ancak, bugün üzerinde yaşadığın toprak parçasını bırakmıştır, herhangi bir ülkenin egemenliği altında olmadan. bunu isteyerek yaptığını zannetmesem de din içerisinde birçok hurafe ve dinden nemalanan insanı da temizlemiştir. bu arada birçok aliminde canına kıymıştır ne yazık ki. dünya da ehl-i sünnet'in en doğru yaşandığı ülke türkiye. onun liderliğinde silah arkadaşlarının da emeğiyle bugün bu ülke var, allah'ın izniyle de kıyamete kadar da var olacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches