askeriye yemekleri

yakbenivatankurtulsun
kasıt erat yemeğidir.
kütahya hava er eğitim tugayımda yaptım acemiliği ordan başlayayım.

açıkcası yemek demeye bin şahit lazım. erler yapıyordu ben askerliği yaparken, birgün sıra bize de geldi. gittik neyse dev kazanlar tencereler felan. yerleri sildik güzel bi sonra yerleri sildiğim fırçalarla kazanları temizledik. ne güzel değil mi? yerler o kadar temiz ki kazanlar kirlenmiyor. pilav yapan arkadaşın dediğine şöyle olmuş pirinci suya dokmuşler üste çıkanları almışlar gerisiyle pilav. birkaç fare gören olmuş. öğlen yemek yemesen bile akşam tabldot ve çataldan öğlen ne yendiğini anlarsın. sonra yemekhanedeyiz birgün biri geldi yemeyin la çorbaları çorbaya köpek düştü demez mi oluyor böyle şeyler işte. birkaç gün yemezsin sonra yine karavana devam.

ama usta birlik fena değildi. sebze olarak neyin mevsimiyse zırt pırt ondan çıkar. ispanak, kereviz vs. et de çok çıkar. balık ve tavuk yemekten gına gelmişti. genelde balık çiğ oluyordu zaten. işte böyle yedik yedik ölmedik hala yaşıyoruz.

askere gittiğiniz yere göre yemekler aynıdır ama kalite ve yapılış farklıdır. iyi bir yere düşersiniz inşallah.

şimşek gofret'i yazmayı unutmuşum. askerin ana besin maddesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches