12 eylül darbesi

yakbenivatankurtulsun
bu darbeyi, daha kötü hadiselerin yaşanmasına engel olan, art niyetli adamlar tarafından yapılan kötü bir hadise olarak niteliyorum.
dönemin gelişmelerine şöyle bir baktığımızda, ideolojik çatışmalar çığırından çıkmış, fiili çatışmalara dönmüştü. insanlar birbirini katletmeye başlamıştı. sadece saati sağ/sol koluna taktı diye insanlar öldüresiye dövülmüş, ve hatta öldürülmüştü. sabah sağcıyı öldüren silah, akşam solcuyu öldürüyordu. sokaklarda gezmek zor, tanımadığın semtlere girmek imkansız hale gelmişti. böylesine karanlık bir dönemdi. -bu olaylar darbeye zemin hazırlamak için bazı güçler tarafından azdırılmışta olabilir.- şimdi bu kenan evren darbeyi yapmasaydı, bu olayların son bulması imkansız gibi bir şeydi. ilerisi fazlasıyla karanlıktı. tabiki bu adan işi abartmış, canlara kıymış, işkenceler yapmıştır. bunların savunulacak tarafı yok.
not: bu bir darbe övgüsü değildir. ama maalesef gerekli bir adımdır. bugün yine insanlar neden saçını sağ/sola yatırdın, niye benim gibi düşünmüyorsun diye birbirini kesmeye başlarsa yine olmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches