dersim katliamı

yakbenivatankurtulsun
en büyük müsebbibi aşiretler olan üzücü hadise. kendi kurulu ağalık düzenlerinin bozulmasını istemeyen, vergi vermeyen, askere gitmeyen devlete karşı mükellefiyetlerini yerine getirmeyen aşiretlerin silahlanıp, devlete isyan etmesi ve karakolları basıp askerlerimizi şehit etmesiyle başlatılan müdahalelerin sonucudur bu katliam. devlet gerekeni yapmıştır, lakin abartmıştır. belki de o dönem gereken buydu. görüyoruz ki ilk isyanın bastırılmasından sonra birkaç deneme daha oluyor.

edit: 1000 yıldır bu topraklarda varolanları, işgalci gözüyle bakanları hala görmekteyiz. ne kemalistim, ne de ırkçı. sadece doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. çoluk, çocuğun katillerini savunmak değildir bu. ağalık yaparak kendi halkını ezen bir topluluk bu zulmu zaten yapıyordu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches