abdurrahman abdi arnavut paşa

yakbenivatankurtulsun
osmanlı'nın macaristan budin'de ki son valisidir. yaklaşık doksan bin kişilik haçlı ordusuna, on bin kişilik savunma kuvveti ile üç ay budin'i savunmuştur. 18 taarruzu püskürtmüştür. en sonunda bir öğle namazından sonra " şehitlik ne için vardır, işte bugün için" diyerek askerleriyle kılıçlarını kuşanarak son savaşını vermiş ve 70 yaşında şehit düşmüştür. bugün macaristan'da şehit düştüğü yerin yakınlarında temsili mezar taşı vardır. mezar taşında şöyle yazmaktadır.

"145 yıllık türk egemenliğinin son buda valisi abdurrahman abdi arnavut paşa, bu yerin yakınında 1686 eylül ayının 2. günü öğleden sonra yaşamının 70. yılında maktul düştü. kahraman düşmandı, rahat uyusun!"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches