ansiklopedilerden araştırılıp ödev yapılan yıllar

yakbenivatankurtulsun
küçük çaplıda olsa araştırma alışkanlığını ve zevkini bünyeye yerleştiren güzel yıllar.

bir ödev veya bir merak neticesinde kütüphaneye veya evin bir köşesindeki dev meydan larousse, vb.'lerine yanaşıp karıştırırdık, bundan yaklaşık 15 yıl evveline kadar. zevkliydi, bilgilendiriciydi ve nihayetinde bir emek vardı işin içinde. onu da el yazısıyla kağıda dökerdik. böylece öğrenmiş de olurduk. şimdilerde kalmadı böyle şeyler bir tıkla her şey karşında ve kağıt üzerine kopyala-yapıştır elinde. belki bunu yapan çocuklar yazıyı bile okumuyor adamakıllı.
imschrolled
masumane yıllardır. çok keyif alırdım. nedendir bilmiyorum bu kitaplar defalarca okunabiliyordu. kitabın, sayfaların, satırların her şeyini harfi harfine biliyorduk ve her defasında bıkmadan usanmadan yeniymiş gibi okunuyordu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches