bilgisi olmadan fikri olan yeni nesil

abuzeroklava
Dünyadan haberi olmayan bir tip türedi. Nazım Hikmeti, Aziz Nesin'i, Sebahattin Ali'yi filan Atatürkçü sanan bir tip bu... Ali Nesin'i çileden çıkarmışlar. Nasıl saldırıyorlar...
Bir ara 1940'ların 50'lerin gazetelerini taramıştım... Cumhuriyet gazetesinin mutad aralıklarla Aziz Nesin'in nasıl bir vatan haini, Moskovadan beslenen bir Komünist olduğunu birinci sayfadan sürekli haber yaptığını görmüştüm. Haberlerin uydurma dili daha okurken kendini ele veriyordu.

hissikablelvuku
Sadece yeni nesil değil bence artık herkes her konuda uzman kesilmiş durumda. Zaten siyaset ve futbolu konuşmaya bile gerek yok.bunun yanında her konuyu siyasi zeminde siyasi cepheden karşılamak gibi bir hastalığa tutulduk. Herkes siyasi cephede hissediyor kendini karşıdan ne gelirse karşılayıp geri gönderiyor.yani hangi konu gelirse gelsin bilip bilmeden konuşuyor savunma ya da övme -yalakalık refleksiyle.
Rıhtım
Yeni nesil kadar eski nesilin de böyle bir meselesi var.
Sırf yaşı büyük diye her şeyi daha çok bildiğini dusunuyor insanlar.
En basitinden mesleğinizi ile ilgili yorumlara bakin hak vereceksiniz.
Ben bankaciyim mesela insanlar banka faizi önce alıyor, banka insanlar kredisini odemesin istiyor gibi gerçekle ilgisi olmayan iddialarda bulunuyor ve genellikle eski nesil bunlar.


2
spazmoldum spazmoldum
haklılar .. banka faizi önce almıyor mu kardeşim .. borcun taksitlerinde her ay aynı miktarda faiz alsalar bu söz söylenmez ancak sen borcunu sabit taksitle ödediğin halde ilk aylarda alınan faiz miktarı belki paranın üçte birine denk gelirken son aylardaki faiz miktarı 3 TL, 5 TL olarak alınmakta .. bu sistemi değiştirdiler ise iyi .. erken öderken de daha önce faizi çokca aldıkları için anapara borcun fazla azalmamış oluyor ve hatta konut kredilerinde bir de erken ödeme cezası alıyorlar .. bu bankaların eline kimse düşmez umarım ..
Rıhtım Rıhtım
1.Sistem değişmedi. Faiz kalan anapara üzerinden alınır. O yüzden anapara azaldıkça faiz azalır. Bu tamamen matematik.
İlaveten bir kredide faiz anapara dan daha düşük olur. Banka faizi alıp anaparayi kaybetse kâra mi geçecek.niyebfaize öncelik versin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches