çağımızda doğu batı meselesi

yakbenivatankurtulsun
doğunun medeniyeti üzerine kurulmuş, gelişmiş bir batı. batıyı yanlış anlamış, elindekinin üstüne bir şey koyamamış ve koyamayan kukla bir doğu.

bugün batı teknikte hayli ileride. ahlaki olarak, bakış açısına göre değişse de kısmen yozlaşmış olmasına rağmen istediği yerde. doğu ise, maalesef teknikte sınıfta kalmış vaziyette. ahlaki olarakta, bilerek veya bilmeyerek gitgide berbat bir hal almakta.

batıda gelişim sürecini aştıktan sonra insana verilen kıymet ile yükselişe geçti ve bu da onlara kazanç olarak döndü. doğuda insan kıymetsiz bir taş gibi.

çağımızda doğu, batı tarafından kullanılan hem bir pazar, hem de hammadde kaynağı. aynı zamanda kendi ülkesini bir arada tutmak için insanlara gösterilen kötü bir örnek. insan hakları ihlali, mezhep kavgaları, kan gölü olan ülkeler, fakir ve cahil bırakılmış topluluklar, batının kendi eliyle kurduğu diktatörlükler vs.

ve bu düzen nasıl tersine döner, hiç bilmiyorum. ve bir ışıkta görmüyorum. 1. dünya savaşında olduğu gibi olası bir savaşın düzeni değiştirme ihtimali var ama savaşı taraflara ayırmak pek mümkün değil. umarım kansız bir şekilde en adilane ve doğru olan olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches