floransa

malayani
Rönesans'ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa, dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri. Arno Nehri kıyısında yer alan şehirde İtalya'nın en görkemli katedrallerinden biri olan Santa Maria del Fiore, Medici Ailesi'ne ait Palazzo Vecchio, Battistero di San Giovanni Vaftizhanesi gibi Rönesans mimarisinin önemli örnekleri bulunuyor. Bunun yanında Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante gibi sanatçıları da yetiştiren şehirde Rönesans Dönemi'ne ait çok sayıda eser, tablo ve heykel de mevcut.

hissikablelvuku
Santa Maria Del Fiore katedrali gerçekten devasa bir yapı ve en ufak detaylara kadar heykellerle süslenmiş. Şehirde birkaç tane Türk restaurantına rastlamıştık hatta İbrahim Tatlıses çalıyordu. Şehrin futbol takımı da Fiorentina'dır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches